Noen sekunder… Sånn litt fra eller til…


På et seminar tidligere år sa jeg at tv var en forbigående sykdom. Noe jeg selvsagt mener like sterkt nå! Enda sterkere faktisk…

Om ikke så alt for mange år håper jeg det meste vi ser på tv blir streamet fra Internet. Egentlig er det ikke bare et håp, men et faktum. De fleste nye flat tv-er kommer i dag med mulighet for internettilgang så det er bare snakk om tid. Trolig kan vi i nær fremtid sette sammen helt personlige kanalpakker slik at vi slipper 20-30 poengløse kanaler i tillegg til de vi faktisk ser på.

Ikke bare vil tv hverdagen bli bedre og bedre. Internet åpner for nesten ubegrensede muligheter når det kommer til distribusjon av film. Både dokumentar og fiksjon.

Min drøm er å kunne lage en dokumentarfilm som skal ha sin premiere på en egen internetkanal. Den skal lanseres internasjonalt ved at man reklamerer for den på alle nettsteder hvor filmens tema på en eller annen måte diskuteres eller skrives om. Filmen skal selvsagt ha muligheter for undertekster på så mange språk som mulig. Penger tjener på man på annonser og reklame.

På denne måten kan man lage film uten å holdes nede av tv kanalenes ideer og tanker om hva folk ønsker å se på tv.

Derfor var det ekstremt spennende å kunne regissere en episode av den kommende VGTV serien 300sekunder sammen med August B. Hanssen. Serien består av seks episoder laget av forskjellige regissører. Alle har hatt helt frie tøyler i forhold til hvordan de ønsker å lage filmen sin.

Det eneste som binder dem sammen er en felles 300sekunder logo.

300Sekunder er ment å illustrere seriens totale spilletidslengde, men det stemmer selvsagt ikke siden det ikke stilles krav til filmens lengde på Internet. Hver episode har fått spilltidslengden den trenger for at budskapet skal bli formidlet på en riktig måte. Stilistisk veksler episodene mellom det helt personlige, og det mer journalistiske. Her finner du alt fra Solveig Melkeraaen til Erling Borgen.

Serien er også første gang NFI er med på å finansiere en serie for VGTV, og det blir neppe den siste. Følg med…