MER SUPER GROOVE FRA ITALIA!!!

Tidligere har jeg skriblet en liten blogg om italienske kriminalfilmer. Ved siden av halsbrekkende biljakter, ville stunts og bra koreograferte skytescener spilte også musikken en viktig rolle. Komponister som Franco Micalizzi, Stelvio Cipriani, Guido & Maurizio De Angelis og Bixio, Frizzi, Tempera komponerte flere av sine absolutt beste soundtracks til denne sjangeren. Ære være dem for det!

Her kommer noen av mine største favoritter i absolutt ingen bestemt rekkefølge!

Stevio Cipriani var en opptatt mann på 70tallet. Til tross for tidvis variert arbeide leverte han flere ekstremt bra komposisjoner. Det beste i mine øyne er Rabid Dogs(1974) regissert av Mario Bava. En film som tragisk nok gikk tom for penger før den var ferdig. Det tok nærmere 20 år før noen fant råmaterialet og ferdigstilte filmen. Her er tittelsporet!

Jeg slenger med en liten smakebit til fra denne komponisten.

Guido & Maurizio De Angelis som også leverte komposisjoner under navnet Oliver Onions er mest kjent for den noe skrudde, men ikke mindre fantastiske musikken til westernfilmen, Keoma(1976). Det var ikke noe disse karene ikke kunne levere.

Her er tittelsporet til Milano trema -- la polizia vuole giustizia(1973) regissert med lite iver av Sergio Martino. Musikken derimot. Oh yea!

Jeg slenger også med High Crime(1973). Trolig er dette den beste filmen i denne sjangeren. Det samme gjelder musikken! I dag er filmen nærmest umulig å drive opp, men den er absolutt verd jakten og sikkert litt til. I mellomtiden kan dere digge dette sporet.

Franco Micalizzi er en begavet komponist som spyttet ut den ene komposisjonen etter den andre på 70tallet. Han er mest kjent for temaet til They Call Me Trinity(1970). Allikevel var det i actionsjangeren han komponerte sine beste verker. Regissør Umberto Lenzi, hovedskurk Tomas Milian, helten Maurizio Merli og Franco Micalizzi er… For å ty til… En klisje… REN DYNAMITT!!!

Kos dere med tittelsporet til La Banda Del Gobbo(1978).

Dette er en liten ballade laget til filmen Napoli Violenta(1976). Forøvrig er dette også en av de absolutt beste filmene i denne sjangeren.

Bixio, Frizzi, tempera vet jeg ikke stort, mye eller mangt om. Fabio Frizzi ble senere kjent for musikken til Zombie Flesh Eaters(1979), City of the Living Dead(1980) og den legendariske The Beyond(1981). Alle filmene er presist regissert for en håndfull kroner av Lucio Fulci. Musikken til alle filmene er verd å skaffe seg.

Uansett leverte komponist-trioen Bixio, Frizzi, Tempera ofte bemerkelsesverdig solid musikk.

Bare hør på dette. Filmen kjenner jeg ikke til… Etter hva jeg hører er den ikke verd titten.

Ok. Dette er ikke en typisk kriminalfilm, men det er bare så stilig at jeg må legge det ved denne bloggen.

Sånn! Da er det nok info… Under kommer en fet samling av musikk! VRENG OPP VOLUMET!