G. I Joe, Mask, Transformers og annet kos!

Etter at min far flyttet fra min mor da jeg var rundt 12 år gammel kjøpte han et hus med innlagt kabel tv. Dette var på slutten av 80 tallet og det var slettes ikke vanlig at folk og familier hadde noe som kunne defineres som en kanalpakke slik som i dag. Eksempelvis hadde min mor som jeg bodde hos kun NRK med tilløp til Svensk tv 1 – 2 hvis været var ekstremt bra. Noe som stort sett skjedde om sommeren.

Hos min far derimot hvor jeg bodde annenhver helg og hver onsdag var det kanaler som Super Channel og Sky Channel som sto for det meste av underholdningen. Serier som He-Man, Mask, Transformers, G.I Joe og den litt mer sofistikerte Robotech måtte sees så ofte som mulig. Med andre ord ble det sett svært mye tv hos min far.

Noen ganger var det snakk om hele dager til ende.

Mellom hver episode ble det vist horder av reklamer for leketøy som var tilknyttet nettopp de forskjellige seriene. Det er hevet over all tvil at dette dreide seg om å selge leker og leketøygiganter som Mattel, Hasbro, Matchbox og Kenner rasket inn milliarder av kroner på sin kalkulerte og relativt manipulative industri. Moralen lagt til side så elsket jeg disse seriene og mine foreldre viste hva de skulle kjøpe til jul og bursdag.

Min personlige favoritt blant disse seriene var Mask. Dessverre var jeg tykk nok i hodet til å selge unna mesteparten av samlingen for en latterlig lav pris på 80 tallet. Det eneste som ble igjen var min yndlingsbil. En orange jeep som kan løftes opp slik at den får gevær både foran og bak. I tillegg har den en avtakbar motorsykkel og et ekstrahjul som kan skytes ut som en slags katapult. Den står fremdeles på hyllen min sammen med noen utvalgte Star Wars figurer her i leiligheten.

Da inviterer jeg dere til å komme med deres barndoms tv minner.