EGENTLIG BARE EN REN FORMALITET…

Her om dagen var jeg på julemiddag med det lille produksjonsselskapet IndieFilm som jeg jobber mye med for tiden. Det var for øvrig en fortreffelig aften på Lorry’s hvor jeg fikk servert en nærmest gigantisk porsjon med Ribbe. Faktisk ble jeg nesten litt svett av all den mengden med kjøtt som befant seg på tallerkenen.
Ved siden av samtaler om samlivets opp og nedturer ble det selvsagt flere diskusjoner om film og særlig var det en historie som ploppet opp i hodet mitt denne kvelden. Nemlig Guiseppe Tornatores, Una pura formalità eller En Ren Formalitet som den heter på Norsk.

Roman Polanski og Gérard Depardieu spiller mot hverandre i dette kammerdramaet som mer eller mindre foregår utelukkende i et forhørsrom. Filmen er et fantastisk eksempel på hvordan man visuelt og taktisk kan får et lite rom til å føles som et stort univers. Faktisk er det slik at jeg får gåsehud hver eneste gang jeg tenker på denne filmen og derfor anbefaler jeg dere på det sterkeste å se den!

Jepp, der kom nok en gang gåsehuden.