Det verste er at jeg trodde dette skulle funke!

Egentlig synes jeg den eneste virkelig habile filmen Tom Tykwer har laget er hans debut, Dødelige Maria. En film jeg hadde gleden av å se i kjelleren på Klingenberg en gang på 90 tallet. Vintersøvnen har jeg aldri sett så jeg lar den gå forbi alle de meninger jeg måtte ha om denne regissøren og hans meritter…

Nå skal det sies at jeg har forholdt meg ganske nøytral eller gjespende til filmer som Løp Lola Løp, Heaven og The Princess & the Warrior.

I 2006 derimot, spyttet han noen svære snørrklyser på min yndlingsbok, Parfymen og filmatiserte den uten sjel eller kløkt. Av de mange skuffende kinobesøkene jeg har hatt i mitt liv så var nok denne blant de absolutt ti verste jeg har opplevd.

I kveld så jeg The International som har fått en del oppmerksomhet og ikke minst enkelte gode kritikker. Traileren lovet også noe virkelig spennende…

Finans og pengeguruer med mye makt er inn for tiden og selvsagt kommer det til å dukke opp en rekke bank og finansthrillere de neste årene. Enkelte av dem kommer sikkert til å bli riktig så gode, men det er egentlig ikke The International. Den lover fryktelig mye i starten og jeg var ganske sitrende etter en intens, kald og godt orkestrert åpningsscene. Etter dette går filmen inn i en signalrød snor av forutsigbarheter og det eneste jeg satt igjen med var bra foto, habilt skuespill og litt ambient musikk som tidvis var ganske tøft å høre på.

Det er mulig noen vil lese noe stort inn i dette og det kan godt være jeg er treg, men ærlig talt!!! Personlig er jeg glad jeg ikke kjøpte filmen på blu-ray for da hadde jeg kastet bort ytterligere 150 kroner på vaset.